Naptár

Most az energiaitalokat fogom megvizsgálni. Ha valamelyikhez van valami tapasztalatotok, írjátok le a vendégkönyvbe vagy a fórumba.

 

Elsőként a U-force energiaitalt vizsgálom meg.

U-force: Amikor bekerül a szádba, talán a legédesebb energiaital ízt érzed, amit valaha éreztél. Utána viszont a kellemes ízből egy keserű, kevésbé finom ízzé változik át. Színe citromsárga, a sörhöz hasonlítható (valami világosabb fajtához). Szaga nekem egész kellemes, de csak azoknak akik egyébként sem undorodnak a szagától. Én általában szeretem a tényleg jó illatúakat. Enyhén vanília illata van, de ezt az ízéről nem lehet elmondani. Doboza nincs nagyon földobva, piros és ezüst vagy szürke színű. Koffeintartalma 30mg/100ml. Ez kicsivel gyengébb az átlag 32mg/100ml-nél. Származási helyét nem találtam meg. Ára a TESCO-ban 139Ft amikor nincs leértékelve. Ez egész jó ár az egészen finom ízhez képest. Valószínűleg még fogok venni ilyet. 10 pontból egy erős 7-est kap tőlem.

  Itt egy saját készítésű kép róla. Nem túl jó minőség.

 

Hell: Ez egy jobbfajta energiaital. Ízre finom, kicsit vaníliás beütéssel. Ugyan kevesebb van benne, mint a Red bullban. Egy kis keserű utóíze ennek is van, bár nem annyira, mint a U-force-nak. És nem is annyira édes. Szerintem. Színe ennek is citromsárga, de jobban hasonlít a sörhöz. Illata kellemes, kicsit a rágóhoz hasonló.(nem mentoloshoz) Doboza piros, fekete, sárga írással. Nekem tetszik, mert jó, hogy ördögöt is tettek rá. Koffeintartalma 32mg/100ml , ami annyi, mint az átlagos. Budapesten gyártják a Károly krt. 1.-ben. Ára 130 és 200Ft közé esik, de leértékelve vettem már 100Ft-ért is. Ez nagyon jó ár, ahoz képest, hogy nekem nagyon ízlik és ez az egyik kedvencem. 10 pontból 8-9-et kap tőlem.

 Itt egy kép róla. (saját)

 

Monster energy: Egy nagyon finom, kicsit vanília ízű energiaitalt kóstoltam meg. Nagyon édes, keserű utóíze nincs. Színe világos citromsárga, ez a sörhöz már nem hasonlít. Illata vanília és tuttifrutti keveréke. Doboza nagyon tetszik, fekete alapon zöld monster csík van rajta.(M betűt ábrázol) Koffeintartalma 32mg/100ml. Ez azért jó, mert fél literes kiszerelésben árulják csak.  Az EU-ban gyártják és a Coca-Cola Magyarország kft forgalmazza. Ára nagyjából 300 Ft-tól indul. Az átlagos 250ml így csak 150-180 Ft, ami árban is átlagos. 10-ből 8,5 pontot kap.

Egy saját kép róla.

 

Watt18 energydrink: Megkóstoltam és először nem is éreztem semmit, olyan erős volt a szénsav íze, aztán kezdett tetszeni a dolog, mert később már nagyon finom íze lett enyhe keserű utóízzel. Színe sötét sárga. Illata nagyon kellemes, semmi rossz szag nincs benne. Doboza fekete alapon, ezüst csík a tetején, az írás piros. Közepén W betű, jobbra lent egy 18-as karika, az ezüst részben +jel, mint az elemeken. Koffeintartalma 32mg/100ml, annyi mint az átlagos. Gyártója a BUSZESZ zrt. Ára 120 és 180 Ft között van. Én 150-ért vettem a TESCO-ban. Ez jó ár, mivel nagyon finom. 10-ből 7,5-öt pontot kap.

Itt egy kép. (saját)

 

Don't stop: Nem egy jóféle energiaital, így voltak kétségeim az ízével kapcsolatban. Nem is tévedtem nagyot, mert az íze tényleg nem valami jó. Az elején még vaníliát érzel, de utána mintha égett műanyagot innál. Ez cseppet sem kelemes. Színe világos sárga. Illata az ízéhez képest jó, vaníliás. Doboza fekete alapon narancssárga csíkos. Itt ezüstös pöttyök díszítik, középen egy fehér foltban a piros DON'T STOP felirat. Koffeintartalma 30mg/100ml. Ez kicsit kevesebb, mint az átlagos. Származási helye Nagy Britannia, forgalmazza a Pet-Pack Kft. Dunakeszi. Ára a pennyben 100 Ft, de akciósan láttam már 65-ért is. Többet nem is ér, ezt elmondhatom. 10-ből 3 pontot kap.

Egy kép róla.

 

Flying power: Ez sem valami márkás energiaital. Íze először átlagos, aztán viszont keserű és savanyú lesz. Színe világos citromsárga.Illata az ízéhez képest nagyon jó,  tutti-frutti illatú. Doboza ezüst alapú, négy piros háromszöggel. Középen egy sas, fölötte a felirata. Koffeintartalma 32mg/100ml. Gyártja: S. Spitz Ges. m. b. H.  A-4800 Attnang-Puchheim, Gmundner Straße 27. Ára 100 Ft az Aldiban. Az ízéhez képest még ez is drága... . 2-3 pontot kap a tízől, de szívem szerint 1-et adnék, de ki tudja milyenekt fogok még kóstolni.

  Így néz ki.

 

Blue bear: Nem valami nagy márka, pont mint az előző kettő, de drágább, így ízben is jobbra számítottam. Csalódtam, mert az íze az elején ugyan édes, de utána nagyon keserű lesz. Színe sötét citromsárga, mint a legtöbbnek. Illata kellemesen vaníliás, ebből is a jobb ízre következtettem. Dobza piros és ezüst, felül, középen kék macimancs nyommal. :) Koffeintartalma 30mg/100ml, ez kevesebb, mint az átlagos 32. Származási hely Nagy Britannia, mint egy már korábban tesztelt energiaitalnak, aminek az íze ugyanilyen pocsék. Ne vegyetek Brit energiaitalt. A SPAR Magyarország forgalmazza. Ára 140 Ft a SPAR-ban, ami igen rossz ár ahhoz képest hogy a nagyon finom Hellt árulják 150-ért is. Maximum 3 pontot kap a 10-ből, mert ez legalább nem savanyú annyira.

 

Szavazás
Melyik energiaital a kedvenced?
Red bull
Hell
Monster
Bomba
Burn
Szavazás
Milyen legyen az oldal színe?
Maradjon narancssárga
Zöld
Kék
Piros
Szürke